Виявляється, з кавунових кірок можна приготувати дуже смачні ласощі – цукати з кавунових кірок. Рецептом ділиться наша читачка Людмила Багинська.
Кавуном поласували, а кірки не викидайте! Зробіть із них смачні ласощі — цукати з кавунових кірок, адже це краще за цукерки!
Записуйте рецепт та порадуйте своїх близьких. Особливо радітимуть діти.
Складові
Кавунові кірки – 1 кг.
Цукор – 1,2 кг.
Вода – 750 мл.
1 лимон.
Приготування
- Зі скорин зніміть зелену частину, наріжте кубиками або смужками (як подобається).
- Киньте в киплячу воду, проваріть хвилин 5-7, потім перекладіть у киплячий цукровий сироп, проваріть 5 хвилин і відставте. Повторіть процес 5-6 разів.
- У сироп додайте терту цедру лимона, а при останньому кип’ятінні – його сік.
- Потім викладіть цукати на пергамент та просушіть. Я сушу просто на повітрі у кімнаті. Але можна й у духовці.
- Після висихання складіть цукати з кавунових кірок у банку. Смачного!
Людмила Багинська, г. Херсон