рецепти

Цукати з кавунових кірок. Покроковий рецепт

цукаты из арбузных корок

Виявляється, з кавунових кірок можна приготувати дуже смачні ласощі – цукати з кавунових кірок. Рецептом ділиться наша читачка Людмила Багинська.

Кавуном поласували, а кірки не викидайте! Зробіть із них смачні ласощі — цукати з кавунових кірок, адже це краще за цукерки!

Записуйте рецепт та порадуйте своїх близьких. Особливо радітимуть діти.

Складові

Кавунові кірки – 1 кг.

Цукор – 1,2 кг.

Вода – 750 мл.

1 лимон.

Приготування

  1. Зі скорин зніміть зелену частину, наріжте кубиками або смужками (як подобається).
  2. Киньте в киплячу воду, проваріть хвилин 5-7, потім перекладіть у киплячий цукровий сироп, проваріть 5 хвилин і відставте. Повторіть процес 5-6 разів.
  3. У сироп додайте терту цедру лимона, а при останньому кип’ятінні – його сік.
  4. Потім викладіть цукати на пергамент та просушіть. Я сушу просто на повітрі у кімнаті. Але можна й у духовці.
  5. Після висихання складіть цукати з кавунових кірок у банку. Смачного!

Людмила Багинська, г. Херсон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *