Пицца –праздник для всех
Slider страва з історією

Піца – свято для всіх

Піца – одна з найпопулярніших страв у світі. Вона має навіть своє свято – Міжнародний день піци, який відзначають 9 лютого. Приєднуйтесь і ви. Як святкуватимемо? Звичайно, скуштуємо піцу! Але для початку дізнаємося, як з’явилася ця страва у вигляді круглого відкритого коржика, покритого помідорами та…
новогодний ужин в компании друзей
їжа та кухня

Новорічна кулінарія

Щоб догодити гостям у новорічну ніч, корисно знати, які страви віддають перевагу представникам кожного знаку Зодіаку. Про це розповість кулінарний гороскоп. Овен (21.03 – 20.04) Їжа Овнам на святковий стіл варто поставити пару страв із морської риби та нежирної баранини. Салат краще зробити з моркви,…
Рецепты кутьи для Рождественского сочельника
рецепти

Рецепти куті для Святвечора

Кутя для Святвечора готується на воді, без молока та олії. Тому її називають пісна чи бідна. Готову кашу можна заправляти медом, маком, горіхами, розпареними в окропі родзинками та інжиром, цукатами, фініками, в’яленими або свіжими фруктами та ягодами (грушами, яблуками, виноградом), шоколадом (тертим або гарячим). Кутя…
рецепт,гуцульские шухи, фасоль по - буковински, Громова, этнограф
рецепти

Різдвяні рецепти: гуцульські шухи та квасоля по-буковинськи

Напередодні Різдва ми завжди замислюємося, ну що ж приготувати, щоб здивувати своїх близьких і знайомих новими рецептами. Етнограф Олена Громова пропонує приготувати традиційні страви, які були поширені в Україні наприкінці ХІХ початку XX століття – гуцульські шухи, квасоля по-буковинськи. Без цих страв не проходив жоден…
Варенье из апельсиновых корок
страва з історією

Варення з апельсинових шкірок. Покроковий рецепт

Як часто ми викидаємо те, з чого можна зробити щось корисне! Якщо, звичайно, докласти трохи терпіння, уміння та фантазії. Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати найсмачніше варення з апельсинових шкірок.   Про це наша сьогоднішня історія, яку надіслала Євгенія Удовенко із Київської області. Кілька років тому я…
Гостинний «Гостідзе»
огляд ресторанів та кафе

Гостинний «Гостідзе»: Чебуридзеfest і хачапурі у подарунок

Хто з нас не любить смачно поїсти! Ще краще смачно та недорого. І бажано не на вулиці біля кіоску із шаурмою, а у затишному теплому місці. Осінь все-таки надворі. А що для того потрібне? Правильно! Дивитися акції в ресторанах та кафе, що ми й зробили.…
яйца по-флорентийски на завтрак 
рецепти

Як приготувати яйця по-флорентійськи

А ви знаєте, що зі звичайних яєць можна приготувати вельми незвичайні та навіть вишукані страви? Побалуйте себе і своїх близьких і замість банальної яєчні приготуйте на сніданок яйця по-флорентійськи. Інгредієнти 400 г замороженого шпинату, 100 г шинки, 4 яйця, 3 ст. вершків, 30 г вершкового…
кафе бар Платформа 9 ¾»
огляд ресторанів та кафе

Платформа 9 ¾: відчуйте себе чаклуном

Знаєте, де знаходиться Гоґвортс? Ось і я не знала до останнього часу. Якщо хочете туди попасти, вирушайте  на Платформу 9 ¾. Звісно, ця зачарована платформа на лондонському вокзалі, але зараз вона з’явилася і в Києві. І щоб туди потрапити зовсім не обов’язково проходити крізь колону,…
кулеш из тыквы
рецепти

Народні українські рецепти з гарбуза

Народні рецепти з гарбуза початку XX століття надані етнографом Оленою Громовою. Вони були записані під час науково-дослідних експедицій до Івано-Франківської та Черкаської областей. Гарбузовий куліш Інгредієнти 500 г гарбуза, 2 склянки води, 2 ст. вершкового масла, 1 ст.л цукру, сіль, зелень (кріп, петрушка). Приготування Очистіть…
фастфуд Київська перепічка
Slider огляд ресторанів та кафе

«Київська перепічка»: бренд міста чи понти для приїжджих?

Майже 40 років тому на вулиці Богдана Хмельницького, 3 А у Києві відкрилося незвичайне вікно, до якого одразу вишикувалася черга. Так в Україні з’явився перший фастфуд – «Київська перепічка», яка перетворилася на справжній бренд міста. Зараз «Київська перепічка» стала 45-ю мініскульптурою проєкту «Шукай!» Я не…