Гостинний «Гостідзе»
огляд ресторанів та кафе

Гостинний «Гостідзе»: Чебуридзеfest і хачапурі у подарунок

Хто з нас не любить смачно поїсти! Ще краще смачно та недорого. І бажано не на вулиці біля кіоску із шаурмою, а у затишному теплому місці. Осінь все-таки надворі. А що для того потрібне? Правильно! Дивитися акції в ресторанах та кафе, що ми й зробили.…
яйца по-флорентийски на завтрак 
рецепти

Як приготувати яйця по-флорентійськи

А ви знаєте, що зі звичайних яєць можна приготувати вельми незвичайні та навіть вишукані страви? Побалуйте себе і своїх близьких і замість банальної яєчні приготуйте на сніданок яйця по-флорентійськи. Інгредієнти 400 г замороженого шпинату, 100 г шинки, 4 яйця, 3 ст. вершків, 30 г вершкового…
кафе бар Платформа 9 ¾»
огляд ресторанів та кафе

Платформа 9 ¾: відчуйте себе чаклуном

Знаєте, де знаходиться Гоґвортс? Ось і я не знала до останнього часу. Якщо хочете туди попасти, вирушайте  на Платформу 9 ¾. Звісно, ця зачарована платформа на лондонському вокзалі, але зараз вона з’явилася і в Києві. І щоб туди потрапити зовсім не обов’язково проходити крізь колону,…
кулеш из тыквы
рецепти

Народні українські рецепти з гарбуза

Народні рецепти з гарбуза початку XX століття надані етнографом Оленою Громовою. Вони були записані під час науково-дослідних експедицій до Івано-Франківської та Черкаської областей. Гарбузовий куліш Інгредієнти 500 г гарбуза, 2 склянки води, 2 ст. вершкового масла, 1 ст.л цукру, сіль, зелень (кріп, петрушка). Приготування Очистіть…
фастфуд Київська перепічка
Slider огляд ресторанів та кафе

«Київська перепічка»: бренд міста чи понти для приїжджих?

Майже 40 років тому на вулиці Богдана Хмельницького, 3 А у Києві відкрилося незвичайне вікно, до якого одразу вишикувалася черга. Так в Україні з’явився перший фастфуд – «Київська перепічка», яка перетворилася на справжній бренд міста. Зараз «Київська перепічка» стала 45-ю мініскульптурою проєкту «Шукай!» Я не…
ТОП-5 вкуснейших десертов из тыквы
Slider рецепти

ТОП-5 найсмачніших десертів з гарбуза

Королем осіннього меню стає гарбуз. З нього можна приготувати не тільки суп та кашу, але й найсмачніші солодкі страви. Сьогодні готуємо десерти з гарбуза та пригощаємо свою сім’ю і гостей. Гарбузовий пиріг Беремо по 1 склянці тертого гарбуза, цукру та борошна, 3 яйця та 0,5…
ленивые вареники с малиной
рецепти

Ліниві вареники з малиною

Ця страва готується дуже просто та швидко. Але від цього вона не менш смачна. Наша читачка Наталія Дулінова з Павлограда пропонує приготувати ліниві вареники з малиною. Інгредієнти 400 г сиру, 3 ст.л манки, 1 яйце, 100 г борошна, 1 ст. цукру, сіль, олія, сметана, малина…
завтрак-коктейль с бананом,медом, рисом и йогуртом
рецепти

Сніданок – коктейль із банана та йогурту

 У вихідні хочеться побалувати своїх домашніх, і замість традиційної каші чи яєчні приготувати на сніданок щось незвичайне. Сніданок – коктейль із банана та йогурту – те, що треба! Рецептом ділиться Ольга Власенко із Павлограда. Інгредієнти 1 стиглий банан, склянка молока, 200 г натурального йогурту, 60…
как приготовить медовое печенье на Покрова
рецепти

Рецепт медового печива на свято Покрови

На Покров Божої Матері в Україні відзначали храмові або, як їх ще називали, престольні свята. На храмові гуляння прийнято було готувати медове печиво у вигляді різноманітних фігурок: сердечок, коней, пташок, зірок, квітів. Етнограф Олена Громова пропонує нам приготувати медове печиво за народним рецептом на свято…
Как картошка попала на наш стол
здорове харчування

Як картопля потрапила на наш стіл і чим вона корисна

У вересні йде активний збір врожаю коренеплодів, але королем столу по праву вважається картопля. Неможливо уявити наш раціон без неї. Хоча вона й не є етнічним продуктом України, вона з’явилася на нашому столі, коли традиційна кухня вже була сформована. Але це не завадило картоплі здобути…