Рецепты кутьи для Рождественского сочельника
рецепти

Рецепти куті для Святвечора

Кутя для Святвечора готується на воді, без молока та олії. Тому її називають пісна чи бідна. Готову кашу можна заправляти медом, маком, горіхами, розпареними в окропі родзинками та інжиром, цукатами, фініками, в’яленими або свіжими фруктами та ягодами (грушами, яблуками, виноградом), шоколадом (тертим або гарячим). Кутя…
рецепт,гуцульские шухи, фасоль по - буковински, Громова, этнограф
рецепти

Різдвяні рецепти: гуцульські шухи та квасоля по-буковинськи

Напередодні Різдва ми завжди замислюємося, ну що ж приготувати, щоб здивувати своїх близьких і знайомих новими рецептами. Етнограф Олена Громова пропонує приготувати традиційні страви, які були поширені в Україні наприкінці ХІХ початку XX століття – гуцульські шухи, квасоля по-буковинськи. Без цих страв не проходив жоден…
Варенье из апельсиновых корок
страва з історією

Варення з апельсинових шкірок. Покроковий рецепт

Як часто ми викидаємо те, з чого можна зробити щось корисне! Якщо, звичайно, докласти трохи терпіння, уміння та фантазії. Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати найсмачніше варення з апельсинових шкірок.   Про це наша сьогоднішня історія, яку надіслала Євгенія Удовенко із Київської області. Кілька років тому я…
Гостинний «Гостідзе»
огляд ресторанів та кафе

Гостинний «Гостідзе»: Чебуридзеfest і хачапурі у подарунок

Хто з нас не любить смачно поїсти! Ще краще смачно та недорого. І бажано не на вулиці біля кіоску із шаурмою, а у затишному теплому місці. Осінь все-таки надворі. А що для того потрібне? Правильно! Дивитися акції в ресторанах та кафе, що ми й зробили.…
яйца по-флорентийски на завтрак 
рецепти

Як приготувати яйця по-флорентійськи

А ви знаєте, що зі звичайних яєць можна приготувати вельми незвичайні та навіть вишукані страви? Побалуйте себе і своїх близьких і замість банальної яєчні приготуйте на сніданок яйця по-флорентійськи. Інгредієнти 400 г замороженого шпинату, 100 г шинки, 4 яйця, 3 ст. вершків, 30 г вершкового…
кафе бар Платформа 9 ¾»
огляд ресторанів та кафе

Платформа 9 ¾: відчуйте себе чаклуном

Знаєте, де знаходиться Гоґвортс? Ось і я не знала до останнього часу. Якщо хочете туди попасти, вирушайте  на Платформу 9 ¾. Звісно, ця зачарована платформа на лондонському вокзалі, але зараз вона з’явилася і в Києві. І щоб туди потрапити зовсім не обов’язково проходити крізь колону,…
кулеш из тыквы
рецепти

Народні українські рецепти з гарбуза

Народні рецепти з гарбуза початку XX століття надані етнографом Оленою Громовою. Вони були записані під час науково-дослідних експедицій до Івано-Франківської та Черкаської областей. Гарбузовий куліш Інгредієнти 500 г гарбуза, 2 склянки води, 2 ст. вершкового масла, 1 ст.л цукру, сіль, зелень (кріп, петрушка). Приготування Очистіть…
фастфуд Київська перепічка
Slider огляд ресторанів та кафе

«Київська перепічка»: бренд міста чи понти для приїжджих?

Майже 40 років тому на вулиці Богдана Хмельницького, 3 А у Києві відкрилося незвичайне вікно, до якого одразу вишикувалася черга. Так в Україні з’явився перший фастфуд – «Київська перепічка», яка перетворилася на справжній бренд міста. Зараз «Київська перепічка» стала 45-ю мініскульптурою проєкту «Шукай!» Я не…
ТОП-5 вкуснейших десертов из тыквы
Slider рецепти

ТОП-5 найсмачніших десертів з гарбуза

Королем осіннього меню стає гарбуз. З нього можна приготувати не тільки суп та кашу, але й найсмачніші солодкі страви. Сьогодні готуємо десерти з гарбуза та пригощаємо свою сім’ю і гостей. Гарбузовий пиріг Беремо по 1 склянці тертого гарбуза, цукру та борошна, 3 яйця та 0,5…
ленивые вареники с малиной
рецепти

Ліниві вареники з малиною

Ця страва готується дуже просто та швидко. Але від цього вона не менш смачна. Наша читачка Наталія Дулінова з Павлограда пропонує приготувати ліниві вареники з малиною. Інгредієнти 400 г сиру, 3 ст.л манки, 1 яйце, 100 г борошна, 1 ст. цукру, сіль, олія, сметана, малина…