рецепти

Народні великодні рецепти

Запеченное мясо по-буковински

Ці великодні рецепти етнографу Олена Громова розповіли місцеві мешканці Чернівецької та Закарпатської областей. І зараз вона поділиться ними з вами.

Повірте, це надзвичайно смачно!

Запечене м’ясо по-буковинськи

(Записано у Чернівецькій обл. 1997 р.)

Інгредієнти

М’ясо яловичини – 200-400 г,

крупа ячмінна або гречана – 4 ст.л.,

квасоля – 0,5 склянки,

олія соняшникова,

одна цибулина,

сіль,

перець чорний мелений.

Приготування

  • Залийте квасолю на добу прохолодною водою.
  • М’ясо посоліть і відкладіть на півгодини, потім змийте сіль, а потім поріжте його невеликими шматочками і підсмажте у сковороді.
  • Ріпчасту цибулю поріжте та підсмажте окремо від м’яса.
  • Змішайте м’ясо, цибулю, крупу, квасолю та залийте приготовлені продукти водою, в якій вимочували квасолю.
  • Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і поставте в розігріту до 180 °С духовку. Доведіть блюдо до готовності.

Домашня ковбаса-пікниця

(Записано у Закарпатській обл. 1999 р.)

Домашняя колбаса-пикница

Інгредієнти

Візьміть м’ясо (ошийок) – 1,5-2 кг,

сало – 200 г,

кишки свинячі – 200 г,

яйця курячі – 3-4 шт.,

вершки – 2-4 ст.л.,

часник – 1 головку,

олія соняшникова – 150 г,

спеції: чорний мелений перець, коріандр, зерна гірчиці, лавровий лист.

Приготування

  • Для приготування ковбаси використовуйте тільки свіже м’ясо.
  • М’ясо та сало поріжте на дрібні шматочки, перемішайте та додайте сіль, перець, подрібнений часник, зерна гірчиці, яйця та вершки.
  • Поставте масу в прохолодне місце на 3 години для маринування.
  • Обріжте та ретельно промийте водою кишки. Не дуже щільно начиніть їх фаршем, потім обидві сторони кишки зв’яжіть звичайними нитками.
  • Готові ковбаси складіть кільцями в металевий посуд, злегка проткніть їх голкою, обережно залийте кип’яченою водою і проваріть протягом 3-5 хвилин після закипання води.
  • Злегка проварені ковбаси вийміть і остудіть, натріть розтопленим смальцем (свинячим жиром) і тушкуйте при температурі 180° С в духовці протягом півтори години.
  • Подавайте охолоджену ковбасу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *