Нерідко у Великий піст ми запитуємо, а що приготувати в ці дні. Тут на допомогу нам приходить вже знайома «Книга про смачну та здорову їжу» 1955 року, в ній можна знайти незвичайно смачний і ситний рецепт запіканки з квасолі та картоплі.
Інгредієнти
Квасоля 2 склянки
Варена картопля 500г
Цибуля 2 шт.
Олія рослинна 1 ст.л.
Приготування
- Квасолю слід перебрати, промити, замочити у холодній воді на 3-4 години. Потім злити воду, знову залити квасолю холодною водою та зварити її.
- Цибулю дрібно порізати та підсмажити на олії.
- Зварену картоплю і квасолю окремо пропустити через м’ясорубку, додати сіль і перемішати.
- Половину отриманої маси викласти на змащену олією сковорідку, розрівняти, покласти підсмажену цибулю, накрити її рештою маси, знову збризнути олією.
- Запікати в духовці при температурі 180⁰С 35-45 хвилин.