Варенье из апельсиновых корок
страва з історією

Варення з апельсинових шкірок. Покроковий рецепт

Як часто ми викидаємо те, з чого можна зробити щось корисне! Якщо, звичайно, докласти трохи терпіння, уміння та фантазії. Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати найсмачніше варення з апельсинових шкірок.   Про це наша сьогоднішня історія, яку надіслала Євгенія Удовенко із Київської області. Кілька років тому я…
Клубничный гаспачо рецепт блюда
страва з історією

Полуничний гаспачо. Екзотика у тарілці

Ніщо так не освіжає у спеку, як холодний супчик. І голод вгамувати можна, і спрагу, і охолонути при цьому. Холодник, борщ і бадилля міцно утримують перші місця, але є й інші варіанти літніх супів: наша читачка Ганна Зеленцова зі Змієва надіслала розповідь як приготувати полуничне…
салат светофор с фасолью и сухарями
страва з історією

Салат «Світлофор» для пісного столу

У пост голодним не залишишся — стільки ж існує смачних, корисних і поживних вегетаріанських страв! І навіть святкових, одним із яких — ошатним квасолевим салатом «Світлофор» — з нами поділилася читачка Олена Гомель із Ясинуватої. Я спеціально чекала настання Великого посту, раніше не надсилала листа…
Торт Захер: классический рецепт
страва з історією

Торт Захер: классичний рецепт

Одного разу австрійський дипломат Маттерніх запросив у гості друзів і замовив кондитеру спекти для них торт. Але ж треба було такому статися, кухар захворів, торт довелося пекти молодому 16-річному підмайстру Францу Захеру. І хто б міг подумати, що поєднавши шоколадні коржі та абрикосовий джем, він створив шедевр, відомий досі як торт «Захер», оригінальний рецепт якого старанно зберігають.

шарлотка классический рецепт
страва з історією

Десерт для Шарлотти

Для нас давно став звичним смачний та ароматний десерт із білого хліба та яблук. Шарлотку роблять як найшвидший пиріг, коли гості на порозі. Але родом він з Англії. Шарлотка – це різновид улюбленого жителями Туманного Альбіону пудингу і там його готували з незапам’ятних часів. Щоправда,…
Котлета по-киевски. Классический рецепт
страва з історією

Котлета по-київськи. Класичний рецепт

Ця страва – кулінарна візитка столиці України. Але мало хто знає, що батьківщиною страви котлета по-київськи є Франція. У середині XVIII століття російська імператриця Єлизавета запросила до країни французьких кулінарів — їхня кухня вважалася найкращою в Європі. Ймовірно, з ними й потрапив до Росії рецепт…
капкейки с сердечком
страва з історією

Ніжні капкейки для коханої

Шлях до серця жінки……теж лежить через шлунок! У цьому нас переконав лист Іванни Собко із Закарпаття. Публікуємо її історію про ніжні капкейки для коханої та вітаємо всіх читачів із Днем закоханих! З моїм майбутнім чоловіком ми були знайомі ще зі школи, щоправда, навчалися у паралельних…
козацкий кулеш
страва з історією

Козацький куліш із димком

Кулиш. Рецепт справжнього козацького кулішу. Щоб куліш пах димом. Широке поширення ця страва набула від запорізьких козаків. Найсмачніші страви – ті, що родом із дитинства. Навіть через багато років варто відкусити шматочок, зробити ковток, вдихнути аромат — і в пам’яті оживають картинки минулого… Як у…
Салат «Фасолька» : универсальная закуска на зиму
страва з історією

Салат «Фасолька»: універсальна закуска на зиму

Це рецепт універсального салату “Фасолька”– він сам по собі смачний і поживний, баночка – повноцінний обід чи вечеря, беру із собою взимку на роботу – смачно! Як гарнір салат просто чудовий. Якщо разом із картоплею додати в бульйон — вийде поживний квасоляний суп. Більше однієї банки додати – буде у вас ароматна солянка овочева.
Особливо тішить, що «Фасолька» дуже подобається чоловікам. І у свята, і у будні рятує. А якщо на чорний хлібець товстим шаром покласти цей салат… Пальчики оближеш!