страва з історією

Варення з апельсинових шкірок. Покроковий рецепт

Варенье из апельсиновых корок

Як часто ми викидаємо те, з чого можна зробити щось корисне! Якщо, звичайно, докласти трохи терпіння, уміння та фантазії. Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати найсмачніше варення з апельсинових шкірок.  

Про це наша сьогоднішня історія, яку надіслала Євгенія Удовенко із Київської області.

Кілька років тому я навчалася в інституті, жила в гуртожитку в кімнаті з двома подружками. Якось Новий рік залишилася зустрічати з ними, додому не поїхала.

У нас зібралася ціла компанія, чоловік двадцять, відзначили розкішно! Але не про це йдеться. А про те, що майже всі гості принесли з собою по кілограму – два апельсини та мандарини, і у нас набрався величезний пакет апельсинових кірок! Запах стояв неймовірний.

Ми збиралися викинути все це на сміття, але добре, що не встигли.

За кілька днів батьки приїхали машиною забирати мене додому на канікули, а з ними — мамина подруга тітка Олена. Як тільки побачила мішок шкірки — очі спалахнули! Запитує: «Чиє добро? Що збираєтеся з ним робити?». Ми відповідаємо: “Викинути, а що ж ще!” – “Віддайте мені!” – «Та, будь ласка!».

варим варенье из апельсиновых корок

А за місяць тітка Олена презентувала нам дві баночки чудового пахучого варення кольору сонця! Його вона приготувала з тих самих скорин, які ми мало не викинули

На моє прохання вона написала рецепт варення з апельсинових кірок, за яким варила це солодке диво, а я вирішила поділитися з усіма читачами. Доведеться повозитися, але воно того варте!

Інгредієнти

Шкірка 5-6 середніх апельсинів, 600 мл води, 400 г цукру, сік двох лимонів, спеції за бажанням (кориця, бодян, коріандр, гвоздика).

Варенье из апельсиновых корок

 

Приготування

  1. Апельсини добре вимийте (зі щіточкою), очистіть.
  2. Шкірку поріжте на тонкі смужки, складіть у велику миску, залийте холодною водою. Вимочуйте добу, змінюючи воду через кожні кілька годин.
  3. З кожного шматочка зріжте ножем білу частину, залишаючи лише цедру. Поверніть завитками, нанизуйте на нитку з голкою як намисто.
  4. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння та варіть на маленькому вогні 15 хвилин. Злийте, залийте новим, знову доведіть до кипіння, через 15 хвилин злийте. І ще раз проробіть те саме.
  5. Тепер сироп: 400 г цукру залийте 600 мл води, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, помішуючи, поки сироп не загусне (готовність перевіряйте так: капніть краплю на тарілку, і якщо через хвилину поторкаєте її та палець залишиться сухим – можна вимикати) . Дайте охолонути, додайте сік, що видавлений з лимонів.
  6. Із завитків витягніть нитки, залийте сиропом, знову доведіть до кипіння, вимкніть.
  7. Варення з апельсинових шкірок готове! Розлийте його по банках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *