Ми ніколи не викидаємо апельсинові кірки. Адже з них можна приготувати найсмачніші цукати! Коли з’їдаєте 2-3 апельсини, то можна готувати цукати з апельсинових кірок.
Рецепт
- Цедру від апельсинів поріжте довільними смужками, залийте водою, насипте цукру (на око, щоб вийшов солодкий сироп).
- Потім додайте 1 паличку кориці, 3-4 бутончики гвоздики (можна і додати імбиру) і проваріть на повільному вогні хвилин 15-20.
- Зніміть з вогню і відставляйте до остигання.
- Наступні 2-3 дні проварюйте по 2-3 хвилини й відставляйте, потім викладайте на просушування.
- Як тільки просохнуть, можна їсти!
Людмила Божко, м. Житомир