Малинове вино — це смак літа, закоркованого у пляшки. Його можна приготувати самостійно у домашніх умовах, і воно підніматиме настрій у довгі зимові вечори.
Інгредієнти
1 кг малини, 1 л води, 500 г цукру та медичні рукавички.
Приготування
Переберіть малину, гнилу викиньте.
Ягоди не мийте – на їх поверхні живуть дріжджі, що допомагають вину забродити.
Розімніть малину вилкою до консистенції пюре, перекладіть у суху та чисту банку, налийте 700 мл води, всипте 300 г цукру, перемішайте. У ємності має залишитися 30% вільного місця.
Надягніть на шийку банки медичну рукавичку, попередньо проколивши один з пальців голкою.
Поставте банку у тепле місце (+18…+25 °С) на 10 днів, щодня помішуючи чистою дерев’яною паличкою. Потім процідіть суміш, відіжміть ягоди, макуху викиньте.
В окремій посуді змішайте 100 г цукру і 300 мл води, долийте в суміш, що забродила, і знову надіньте рукавичку.
Якщо через 40 днів після останнього додавання цукру бродіння не припинилося, перелийте в іншу ємність – «доброджувати», осад викиньте, інакше вино гірчитиме.
Коли рукавичка на банці здулася – це сигнал про закінчення бродіння.
Верхню світлу частину (молоде вино) злийте через трубочку (можна від крапельниці), спробуйте, якщо треба, додайте цукор.
Другій половині вина треба дозріти. Перелийте його в ємність так, щоб вино діставало до верху, герметично закупоріть і витримуйте 3-6 місяців в прохолодному місці (+6 … +16 ° С).
Спочатку кожні 14-20 днів (потім рідше) з’являтиметься осад 2-4 см – вино потрібно переливати в інший посуд, залишаючи гущу на дні.
Коли осад перестає випадати – малинове вино готове. Пляшки із ним герметично закрийте пробками.