рецепти

Малинове вино

малиновое вино рецепт

Малинове вино — це смак літа, закоркованого у пляшки. Його можна приготувати самостійно у домашніх умовах, і воно підніматиме настрій у довгі зимові вечори.

Інгредієнти

1 кг малини, 1 л води, 500 г цукру та медичні рукавички.

Приготування

Переберіть малину, гнилу викиньте.

Ягоди не мийте – на їх поверхні живуть дріжджі, що допомагають вину забродити.

Розімніть малину вилкою до консистенції пюре, перекладіть у суху та чисту банку, налийте 700 мл води, всипте 300 г цукру, перемішайте. У ємності має залишитися 30% вільного місця.

малину смешайте с сахаром

Надягніть на шийку банки медичну рукавичку, попередньо проколивши один з пальців голкою.

Поставте банку у тепле місце (+18…+25 °С) на 10 днів, щодня помішуючи чистою дерев’яною паличкою. Потім процідіть суміш, відіжміть ягоди, макуху викиньте.

В окремій посуді змішайте 100 г цукру і 300 мл води, долийте в суміш, що забродила, і знову надіньте рукавичку.

Якщо через 40 днів після останнього додавання цукру бродіння не припинилося, перелийте в іншу ємність – «доброджувати», осад викиньте, інакше вино гірчитиме.

Коли рукавичка на банці здулася – це сигнал про закінчення бродіння.

Верхню світлу частину (молоде вино) злийте через трубочку (можна від крапельниці), спробуйте, якщо треба, додайте цукор.

малиновое вино домашний рецепт

Другій половині вина треба дозріти. Перелийте його в ємність так, щоб вино діставало до верху, герметично закупоріть і витримуйте 3-6 місяців в прохолодному місці (+6 … +16 ° С).

Спочатку кожні 14-20 днів (потім рідше) з’являтиметься осад 2-4 см – вино потрібно переливати в інший посуд, залишаючи гущу на дні.

Коли осад перестає випадати – малинове вино готове. Пляшки із ним герметично закрийте пробками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *