Нещодавно я почула, що дуже корисно додавати кропиву до різних страв. Чи це так, і чи не можна нею обпектися?
Валерія Єршова, м. Харків
Дійсно, вживати в їжу кропиву корисно для здоров’я. Справа в тому, що вона багата на вітаміни С, А, групи В, залізом та іншими потрібними нам речовинами.
Кропива підвищує вміст гемоглобіну в крові, покращує обмін речовин, а також є ефективним профілактичним засобом при перевтомі.
Додавати кропиву до страв не тільки можна, а й потрібно. Тільки робити це треба правильно.
Якщо додаєте кропиву в якісь салати, то перед цим потрібно промити листя, обшпарити їх окропом і подрібнити. Після такої обробки страву можна сміливо їсти без побоювання обпектися.
У супи кропиву додають наприкінці їх приготування, щоб вона кипіла трохи більше 3-4 хвилин.
А якщо відварити її протягом такого ж часу в солоній воді, то можна навіть їсти кропиву з вершковим маслом як самостійну страву або подавати як гарнір до м’яса чи риби.