Пропонуємо найкращі рецепти смачних, гарячих та ароматних напоїв, які допоможуть вам зігрітися у холоди.
Ці корисні коктейлі, які зігрівають, радують своїм смаком, допомагають у профілактиці простудних захворювань, а готувати їх — одне задоволення.
Чому б не розпочати саме зараз?
Чудовий глінтвейн
Змішайте 750 гр сухого червоного чи білого вина з 3 ст. л. меду, нарізаними на шматки апельсином та лимоном (зі шкіркою), 1 ч.л. кориці, 7 шт гвоздики, додайте по щіпці кардамону та мускатного горіха. Можна додати пачку ванільного цукру (8 г) або замінити апельсин та грейпфрут, яблуко або лайм.
Прогрійте майже до кипіння, а потім розлийте у скляні склянки або чашки, зачерпуючи небагато фруктів та спецій для кожної порції.
Порада
Якщо ви хочете надати глінтвейну незвичайний смак і аромат, додайте 350 мл кави, а щоб напій став ще більш зігріваючим і лікувальним, вкиньте дрібно порізаний шматочок імбиру (2-3 см).
Кавовий пунш
Класичний варіант цього напою складається з рому, цукру, лимонного соку, гарячої води та чаю. А для приготування кавового пуншу потрібно в 150 мл міцної кави додати 20 мл рому, 1 гвоздику, дрібку цедри апельсина і 2 ч.л. цукру (краще – очеретяного). Суміш підігрівайте протягом 10 хвилин, не доводячи до кипіння, а потім налийте напій через ситечко в келих.
Прикрасьте збитими вершками.
Класичний грог
Рецепт грога в обов’язковому порядку включає чай, причому дуже міцний. Для приготування заваріть 100 мл міцного свіжого чаю. Акуратно влийте 50 мл рому або горілки, додайте сік, половину лимона і прянощі в невеликій кількості (корицю, гвоздику, імбир). Наприкінці покладіть 1 ч.л. меду.
Поставте на вогонь, дайте меду розчинитись і розлийте грог по склянках.
Ароматний сидр
Змішайте в каструлі 1 л сидру, 1 порізане солодке яблуко, 2 ч. л. кориці та 7-8 гвоздичок. Доведіть майже до кипіння, потім вимкніть і дайте настоятися протягом години. Перед вживанням розігрійте сидр до бажаної температури.
Розливаючи, зачерпуйте трохи яблук у кожну чашку.
Чарівний вогник
Незвичайний рецепт для тих, хто хоче здивувати гостей. Заваріть у турці 70 мл кави. Покладіть у чашку 1 гвоздику, четвертинку від кільця апельсина або лимона та 1 ч.л. коньяку. Подаючи в темряві, обережно підпаліть вміст чашки (в іншій руці має бути турка).
І поки гості охають і ахають, залийте вогник кавою!