Советnews побував на відкритті дегустаційної зали у медоварні «Медовий Спас» у Броварах. Отже тепер можемо стверджувати, що: «Ми там були, і мед пили…». А точніше – дегустували крафтове медове вино Сікера. І вас запрошуємо!
Медове вино
А що ви знаєте про мед? Це цінний та дуже корисний продукт. Його вживають із чаєм, з нього готують усім відому медовуху, навіть сухий мед. Але в медоварні «Медовий Спас» навчилися виготовляти неймовірний алкогольний напій на основі натурального меду – «Сікеrа». Її не варто порівнювати з вином чи медовухою – це унікальний продукт, гідний зайняти особливу нішу на прилавках магазинів і барів. Компанія створила нову технологію виробництва напою на основі легендарного питного «Ковенського меду».
«Сікеrа» – алкогольний медовий напій природного бродіння з натурального меду, соку ягід та фруктів без додавання цукру та спирту.
Це результат точно вивіреного рецепту та виняткової якості натуральної сировини.
Сергій Липко, голова підприємства ТОВ «Медовий Спас» разом із почесним медоваром України Василем Соломком, засновником «Гільдії медоварів» урочисто перерізали червону стрічку, і дегустаційний зал відкрився.
Як кажуть знаючі люди, не кожен доживає до четвертої дегустації, а у нас їх було 6: Сікеrа рожева, особлива, витримана, червона, суха, напівсуха, напівсолодка.
Ми з гідністю витримали все і залишилися задоволені. Смак дуже цікавий, не схожий ні на класичну медовуху, ні на вино.
Відчуваються аромати різних ягід і фруктів. Просто літо у келиху!
Сергій Липко сказав Советnews:
— Сікера відома ще з біблійних часів і означає будь-який хмільний напій, крім виноградного. На території сучасної України медові напої були дуже популярними майже до кінця 18 століття. Але згодом їх витіснили простіші у виготовленні алкогольні напої. Ми вирішили відродити приготування медового вина, поєднавши старовинні рецепти із сучасними технологіями виробництва. І створили автентичний на 100% натуральний напій Сікеrа. Сподіваємось, що наш бренд увійде до гастрономічних маршрутів Київщини.
Запрошуємо всіх до нас на екскурсію із дегустацією!
В Україні вже кілька років популяризується туристичний гастрономічний маршрут «Дорогами вина та смаку». Починався він у Бессарабії. До цього проекту приєдналися інші регіони України – Сумська, Черкаська, Буковина, Херсонщина… На черзі – Київщина. І тут вже з’являються нові гастрономічні локації, одна з яких — медоварня «Медовий Спас».
А Сікера має всі шанси стати кулінарною візиткою не лише Київщини, а й України.
Туристу на замітку
Поки що проект «Дорогам вина та смаку» на Київщині розробляється, туристи можуть самостійно відвідати локацію у Броварах. Тут для вас проведуть екскурсію найстарішим садовим центром України, заведуть до медоварні, де покажуть процес створення унікальних медових напоїв. А потім запропонують спробувати себе в ролі сомельє та насолодитися смаком вина «Сікеrа» й закусити запеченими равликами і крафтовими сирами.
Дістатись до локації дуже просто. Медоварня «Медовий спас» знаходиться всього у 10 км від метро Лісова. Екскурсії проводяться у п’ятницю, суботу і неділю. Є лише одна умова – ви повинні бути не молодше 18 років!
Світлана Борисова