Здобні булочки у вигляді ялинових шишок напевно сподобаються дітлахам! Їхній секрет — у надрізах ножицями та… у воді зі содою!І так, їстівні шишки. Покроковий рецепт.
Інгредієнти
4,5 склянки борошна, 2 ч. л сухих дріжджів, 1,5 склянки молока, 50 г вершкового масла, 4 ст.л цукру, 1 яйце, 1 ч.л солі, 2 ст. соди, 1,5 л води, кунжут.
Приготування
- Змішайте борошно, сіль, цукор та дріжджі, влийте молоко і замісіть тісто, додавши розм’якшене вершкове масло.
- Добре потрібно вимісити тісто, воно має бути однорідним і гладким.
- Накрийте рушником, дайте підійти.
- Знову розімніть тісто, розділіть на рівні шматочки, скачайте кульки.
- Воду доведіть до кипіння, обережно всипте соду і зменште вогонь.
- Обережно опустіть кілька кульок секунд на 30-40 (вони повинні збільшитися в обсязі).
- Вийміть шумівкою, дайте стекти воді і обсохнути. Зробіть це з усіма кульками.
- Ножицями зробіть на кожній булочці надрізи, як на сосновій шишці.
- Викладіть на лист, застелений пергаментом, змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом.
- Випікайте в духовці при 180°С близько пів години до рум’яної скоринки.