На кухні кожної господині часник відіграє дуже важливу роль. Тому, діставайте його із засіків – готуватимемо оригінальну та смачну страву. Це часник із печі, хоч, правильніше сказати, запечений часник у духовці.
Знадобиться
6 голівок часнику, 0,5 ч.л сушеного чебрецю, 3 ст.л оливкової олії, сіль, перець чорний мелений.
Приготування
- Видаліть верхнє лушпиння часнику і зріжте верхівки так, щоб зі зубчиків знялися «кришечки».
- Покладіть у форму для запікання.
- Посоліть, поперчіть, посипте чебрецем, полийте оливковою олією.
- Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 200 ° C духовку на годину (до золотистого кольору).
- Дайте охолонути, вийміть із лушпиння.
- Часник із печі готовий!
- У запеченому вигляді часник може використовуватися для приготування птахів, входити до складу салатних заправок та супів пюре.