народна аптечка

Чорнобривці врятують від укусів та набряків

бархатцы спасут от отеков и укусов

Чорнобривцями можна не лише милуватися, а й лікуватися. А також використовувати їх у кулінарії. Наша читачка Галина Дорошенко розповіла як використовує  чорнобривці у домашньому господарстві та для лікування.

У мене на дачі ростуть чорнобривці. Вони не тільки радують око своїм цвітінням, а й допомагають у кулінарії та лікуванні.

Чорнобривці дуже корисні, тому що містять ефірну олію, бета-каротин, вітаміни С, Р і Е. У страви я часто додаю свіжі або сушені пелюстки або цілі суцвіття. А також використовую їх як прянощі при консервуванні овочів. Але пам’ятайте, що у кулінарії можна використовувати лише чорнобривці із золотисто-жовтими квітками!

Коричнево-червоні та лимонні в їжу не вживаються.

З лікувальною метою я використовую сік і настій квіткових кошиків. Настій суцвіть чорнобривців надає на організм сечогінну та потогінну дії.

Рецепт

  1. Для приготування настою візьміть 1 ст.л квіткових кошиків чорнобривців.
  2. Залийте 1 л окропу та дайте настоятися 30 хвилин.
  3. Приймати  по 2 ст. 3-4 рази у день.

Якщо вас вкусила бджола чи оса, вам також допоможуть чорнобривці.Точніше, свіжий сік цих квітів.

Галина Дорошенко, смт Вишневе, Київська обл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *