Сезон заготівель на зиму продовжується. І наші читачі діляться своїми випробуваними рецептами. Наталія Пасічник розповіла, як вона заготовляє кріп на зиму.
Часто при сушінні кріп втрачає свій аромат, жовтіє і набуває неприємного смаку.
Щоб зберегти колір, аромат, а найголовніше — вітаміни, я заготовляю кріп з сіллю. Рецепт дуже простий і не триватиме багато часу.
Кріп з сіллю
- Кріп потрібно помити, порізати та посолити з розрахунку на 1 кг сировини – 250 г солі.
- Добре розмішати та розкласти в невеликі баночки, утрамбовуючи.
- Зверху налити трохи олії. От і все!
- Кріп на зиму готовий!
- Кріп слід тримати в холодильнику або в прохолодному місці, наприклад, у льоху.
Наталія Пасічник, м. Бровари