З початком посту настав і час вегетаріанської дієти. Але, звичайно, це не означає, що вашій родині доведеться їсти тільки крупи та салати.
Піст – це можливість навчитися готувати страви по – новому, зберігаючи максимум вітамінів у них.
Ми пропонуємо вам кілька кулінарних ідей для пісного столу. Це буде смачно!
Борщ
Це перша страва, яку прийнято подавати до пісного столу, можна готувати борщ як зі свіжою, так і з кислою капустою. А при подачі додати трохи олії та подрібненої зелені.
Картопляна бабка
Її також можна варити, смажити, запікати. Оригінальна страва для пісного столу – картопляна бабка. Готувати її просто: натріть на великій тертці 1 кг сирої картоплі, посоліть, поперечіть і обсмажте на розігрітій олії з двох сторін.
Рулет із крупи
Його можна приготувати з гречки. Для цього зваріть склянку крупи, посоліть і додайте трохи нарізаних та підсмажених із цибулею грибів. Потім ошпарте качан капусти, розберіть його на листочки, зріжте потовщення і викладіть на змащене маслом деко листя так, щоб кожне з них покривало частину сусіднього. Зверху викладіть гречану начинку, згорніть листя рулетом і запікайте у духовці.
Заливне з овочів
Його можна приготувати з желатину та овочів (цибуля, морква, цвітна капуста, кабачки, солодкий перець), зелені, грибів, риби, консервованого горошку або кукурудзи.
Окрасою пісного столу стане заливне в прозорих тарілках із красиво нарізаними (наприклад, у вигляді зірочок) інгредієнтами.
Печені яблука
Для приготування цього десерту, який буквально тане у роті, візьміть свіжі яблука, видаліть серцевини, налийте всередину трохи води, насипте туди подроблені горіхи і цукор.
Запікайте у духовці 15-20 хвилин.