Советnews побував на гастровечорі із запалювальною СолоХою у ресторані «Галушка» і переконався в тому, що артистка не лише добре співає, а й смачно готує.
Наші читачі знають, що ми розповідаємо про нові ресторани та кафе, які з’явилися у Києві. Причому віддаємо перевагу закладам, де можна не просто поїсти, а й поринути в особливу атмосферу. Тому Советnews з радістю прийняв запрошення на гастро – квартирник до ресторану «Галушка».
У тому, що буде смачно, ми не сумнівалися, але інтрига полягала в тому, що співачка СолоХа разом із бренд-шефом ресторану Андрієм Дромовим представляла свої авторські галушки.
Потрібно сказати, що «Галушка» — не просто ресторан, а місце, де зберігаються українські традиції, і не лише гастрономічні. Це відчувається відразу, як тільки заходиш до закладу. І першою вас зустрічає оберіг – велика лялька-мотанка, біля якої люблять фотографуватись відвідувачі.
В інтер’єрі закладу зашифровано різні українські символи, що несуть у собі важливий культурний та історичний код.
Засновник ресторану Андрій Ушаков розповів, що «Галушка» — це не лише про їжу, а й про цінність та повагу до свого коріння та культури.
– Для мене важливо було створити місце, яке стане сімейним та збереже наші традиції. Національні гастросимволи в багатьох країнах світу несуть інформацію про історію та світогляд народу, тому ми повинні виділяти наші символи та плекати їх.
Галушка – не тільки їжа
Ми поспілкувалися з бренд-шефом ресторану Андрієм Дромовим. Він розповів Советnews, що ідея створення такого закладу з’явилася у нього після поїздки до Полтави.
– Андрію, чому саме з усіх українських страв ви віддали перевагу галушці? Здавалося б, ви як одесит мали рибний ресторан відкрити…
-Коли я вперше приїхав в Полтаву й відчув смак справжньої галушки, то був в захваті. Я вважаю, що якмога більше людей мають відчути традиції через українські страви. Зараз не всі розуміють що таке полтавська галушка, тому я хочу донести до людей, що це не просто їжа. У ній наше коріння, наше ДНК. Ось так і виникла ідея відкрити ресторан «Галушка».
-Які ще цікаві страви є у вашому меню?
– Всі цікаві, і багато страв не знайдеш в інших ресторанах. Особливо рекомендую настоянки та десерти. Оскільки я з Одеси, то є і рибні страви. Наприклад, форшмак, який подають з тартаром зі свіжого огірка і хрустким хлібом власної випічки та тюлька з підсмаженою картоплею.
Головне правило – їжа повинна бути не монотонною, а різнокольоровою по смаках й по текстурі, і щоб вам було не нудно її їсти. Тому ми виробляємо спеціальні формули для готування страв. А також використовуємо для цього крафтові продукти.
– А яка ваша улюблена страва?
– Смажена картопля Я це серйозно. Також подобаються галушки, фарширована риба, борщ червоний та зелений, крученики…
Зі смаком полунички
Гости вже зібралися і та розпочали дегустацію з коктейлю з полуничним лікером. Треба сказати, що і всі страви та напої були зі смаком полуниці – така була фішка меню цього вечора.
Також гостей частували чотирма авторськими стравами від шефа:
- тартаром з яловичини та печеного баклажану;
- галушками від «Галушки»;
- салатом з копченою свининою, сиром та полуницею;
- стейком зі свинячої шиї з соусом деміглас.
Було дуже смачно. Але всі чекали презентації від СолоХи. Чи вона здивує? І це їй вдалося.
Разом з Андрієм Дромовим СолоХа презентувала свої авторські галушки з качкою у вишневому соусі.
Смак вийшов дуже цікавим, особливо у поєднанні із соусом. Нині це страву можна побачити у меню ресторану та скуштувати.
–Я у захваті від цієї співпраці! Це новий цікавий для мене експіріенс. Я люблю співати та смачно готувати, й сьогодні нам вдалося це ідеально поєднати. Запрошую всіх скуштувати мої авторські галушки» — поділилася враженнями СолоХа.
Співачка виконала як свої запальні хіти, так і чуттєві ліричні пісні.
Гості не тільки підспівували, я й танцювали під композиції «Ваша мати», «Не той», «Чого хоче жінка».
Вечеря супроводжувалася дегустацією вишуканих вин від «Вина світу» та фірмових настоянок ресторану. Сомельє розповів гостям про смакові якості різних видів вина: французьке біле сухе Шардоне, італійське червоне сухе Примитиво, іспанське червоне сухе Монастрель та іспанське біле солодке Педро Хіменес.
Приємно всіх вразив ексклюзивний десерт — морозиво з горіхами та родзинками у поєднанні з вином.
Ми на своєму досвіді переконалися, що «Галушка» — не просто ресторан, це культурний проєкт гастрономічної спадщини з авторським поглядом на національні страви. Тут постійно проходять мистецькі виставки, покази українських дизайнерів, гастро-квартирники з відомими артистами та митцями, дегустації нового меню та локальних продуктів.
«Ми й надалі будемо радувати відвідувачів нашими дегустаційними вечерями та знайомити з новинками меню й авторськими блюдами та унікальними крафтовими продуктами. То ж чекаємо на вас!» — запрошує до ресторану бренд-шеф Андрій Дромов.
Думаємо, що вам варто прийняти запрошення. Буде смачно, цікаво та атмосферно.
Світлана Борисова