У Вінниці створили іменний ексклюзивний десерт – торт «Вінниця». У його складі є гречане борошно, волоські горіхи, рожевий шоколад і один з головних гастрономічних символів Вінниці – вишня. Вона присутня у кількох варіантах: перетертих сублімованих, а також в’ялених фруктів, що надають торту легкої нотки пікантності, та фірмового вишневого мармеладу.
Кілька років тому у Вінниці планували провести конкурс серед кондитерських на створення десерту-візитівки міста.
Через воєнну агресію реалізувати цю ідею не вдалося.
Але ініціативу розробити фірмовий торт для Вінниці підхопила місцева кондитерська з багаторічним досвідом роботи – «Солодка мрія». Упродовж майже пів року фахівці розробляли рецептуру солодкої візитівки для міста – торта «Вінниця» – стриманого на вигляд та унікального всередині.
Спробувати торт «Вінниця» можна з 23 квітня у всіх фірмових магазинах кондитерської.
Майстриня кондитерський «Солодка Мрія-Вінниця» Наталія Андрійчук, яка працювала над рецептом торта «Вінниця» розповила:
–Нам хотілося зробити щось унікальне (чого немає принаймні в Україні), з локальними продуктами від вінницьких виробників і з додаванням вишні, бо це гастрономічний символ міста.
Вона смакує в безлічі цікавих локальних страв і є у місцевих назвах: річка Вишня, мікрорайон “Вишенька”, садиба Пирогова “Вишня”.
І ми також використовуємо вишню в багатьох видах нашої продукції.
В основі торта “Вінниця” – білкові коржі з додаванням гречаного борошна, подрібненого волоського горіха і в’яленої вишні.
Крем, яким вони перешаровані, – це ганаш на основі рожевого шоколаду “Рубі” з додаванням сублімованої вишні. Також торт має прошарок вишневого мармеладу. А зверху все оздоблене ганашем на основі чорного шоколаду і кандурину.
Гарантійний термін придатності торта «Вінниця» – три доби. Це робить його ідеальним гостинцем.
Якщо вінничани їдуть в інше місто, то можуть сміло брати його з собою. Також туристи можуть не боятися везти солодкий сувенір на далекі відстані.
Цікаво, що готується торт «Вінниця» також три доби. Цей час потрібен інгредієнтам, щоб настоятись і добре поєднались.
–Нашій команді дуже хотілося, щоб у Вінниці була така солодка візитівка. Щоб люди їхали саме за нею до себе додому чи до близьких. Тож створення цього торта було дуже відповідальною місією, – каже менеджерка з продажу ТМ «Солодка Мрія-Вінниця» Наталія Андрійчук.
Цей торт проходив безліч ретельних перевірок. Ми постійно змінювали його, вдосконалювали, і фінальний варіант дегустаційна комісія затвердила одноголосно.
Зараз ми у процесі патентування рецепта, адже торт “Вінниця” – наш власний виріб, який є унікальним і надто важливим для нашої команди.
І я із впевненістю можу рекомендувати своїм друзям та знайомим вже до цього Великодня й усіх наступних свят купувати як подарунок цю солодку новинку.
Наші фахівці зробили його незвичайним і таким, що запам’ятається з першого шматочка та асоціюватиметься зі смаком нашого рідного міста.
Ще одна особливість торта “Вінниця” – поєднання кількох різних текстур і структур смаків.
Упродовж терміну зберігання його смакові якості змінюються – в першу добу він сухіший, наступної й далі просочується, тож смак розкривається уже по-іншому.
Купити торт «Вінниця» можна вже з цього тижня у мережі магазинів-кав’ярень «Солодка мрія».
Також іменний вінницький десерт буде доступним для замовлення онлайн.
«Ми придумали так, щоб коржі були сухі. Як казала наша директорка: “щоб ріжеш, і був звук, наче по снігу йдеш в мороз”. Але на другий-третій день зберігання торт настоюється і трохи видозмінює структуру: від хрусткої до більш м’якої. Тож кожен може обрати, як йому більше до смаку», – розповідає Марина Долюк.