Зазвичай на Великдень готують традиційні паски, іноді випікають великодні баранчики та кролики. Але якщо вам хочеться чогось оригінального, то десерт «Ластівчині гнізда» може стати родзинкою вашого великоднього столу.
Здивуйте свою сім’ю, особливо радітимуть діти.
На допомогу хазяйкам ми створили покроковий рецепт цього десерту з фото.
Складові
Сир кисломолочний 5% – 500 г, густа сметана – 250 г, цукор – 0,5 склянки, желатин – 30 г, ванілін – 1 упаковка, кокосова стружка, різноколірне посипання, цукерки для прикраси.
Приготування
Желатин замочіть у 3/4 склянки холодної кип’яченої води.
Дайте набрякнути желатину.
Підігрійте його до розчинення гранул (не кип’ятіть) і охолодіть до кімнатної температури.
Сир розітріть із цукром, сметаною та ваніліном.
Змішайте з желатином, добре перемішайте.
Викладіть суміш у фігурні силіконові форми (можна замінити й іншими формами для випікання).
Поставте їх у холодильник до застигання.
Після того, як суміш застигла, переверніть формочки з нею на блюдо, посипте кокосовою стружкою, кольоровим посипанням. У центрі кожного гнізда пальцями зробіть поглиблення та покладіть туди цукерки.
Десерт «Ластівчині гнізда» готовий! Смачного!
Ця оригінальна солодка страва для Великоднього столу здивує ваших гостей.