Як правильно заготовити на зиму сушені яблука. Яблучними лайфхаками поділилася з нами читачка Галина Бабич.
Я завжди заготовлюю на зиму сушені яблука. Але для цього підходять далеко не всі сорти.
Потрібно використовувати кислі та кисло-солодкі яблука з білою щільною м’якоттю (антонівка, аніс, боровинка, джонатан, пепін, ранет, симиренко). Сушать їх в основному не очищеними від шкірки та серцевини, нарізаними кружальцями або скибочками.
Інший спосіб
- Перед сушінням зрізати шкірку та вичистити серединку, тобто слід залишити лише м’якоть.
- Потім порізати на кружечки завтовшки трохи більше 5 мм.
- Але не поспішайте одразу їх сушити. Адже очищені яблука на повітрі швидко окислюються та темніють.
- Тому після нарізки їх потрібно занурити на кілька хвилин у воду (20 г солі на 1 л води).
- Можна також покласти скибочки в сито і на 5 секунд занурити в окріп. Але врахуйте, що вони втратить частину поживних речовин.
- Для сушіння яблука викладають на вистелені папером листи, сита або фанерні щити і сушать на відкритому повітрі кілька діб, іноді перемішуючи.
- Також можна сушити яблука в духовці за температури 80 °С протягом шести годин, кожні дві години перемішуючи.
Галина Бабич, м. Чернігів