лайфхаки

Яблучні секрети: як заготовити на зиму сушені яблука

сушеные яблоки

Як правильно заготовити на зиму сушені яблука. Яблучними лайфхаками поділилася з нами читачка Галина Бабич.

Я завжди заготовлюю на зиму сушені яблука. Але для цього підходять далеко не всі сорти.

Потрібно використовувати кислі та кисло-солодкі яблука з білою щільною м’якоттю (антонівка, аніс, боровинка, джонатан, пепін, ранет, симиренко). Сушать їх в основному не очищеними від шкірки та серцевини, нарізаними кружальцями або скибочками.

Інший спосіб

  1. Перед сушінням зрізати шкірку та вичистити серединку, тобто слід залишити лише м’якоть.
  2. Потім порізати на кружечки завтовшки трохи більше 5 мм.
  3. Але не поспішайте одразу їх сушити. Адже очищені яблука на повітрі швидко окислюються та темніють.
  4. Тому після нарізки їх потрібно занурити на кілька хвилин у воду (20 г солі на 1 л води).
  5. Можна також покласти скибочки в сито і на 5 секунд занурити в окріп. Але врахуйте, що вони втратить частину поживних речовин.
  6. Для сушіння яблука викладають на вистелені папером листи, сита або фанерні щити і сушать на відкритому повітрі кілька діб, іноді перемішуючи.
  7. Також можна сушити яблука в духовці за температури 80 °С протягом шести годин, кожні дві години перемішуючи.

Зберігають сушені яблука у скляних банках із щільно закритими кришками, тому що вони легко вбирають різні запахи.

Галина Бабич, м. Чернігів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *