Советnews побував на гастровечері у ресторані «Галушка», де Дмитро Чикало презентував гриль – меню з п’яти страв.
Нагадаємо, що «Галушка» це не тільки смачні страви, а і територія яскравих подій, у чому ми неодноразово переконувалися. Наприклад, гастровечір із СолоХою.
Цього разу страви готував Дмитро Чикало «ДМИТРЕЙШИН», якого глядачі запам’ятали як учасника кулінарного шоу Мастер Шеф на каналі СТБ.
Як виявилось, для Дмитра це була прем’єра, перед якою він сильно хвилювався. Вин розповив:
—Це моя перша гастро-вечеря разом з українською ресторацією «Галушка». Ще рік тому я навіть і не міг думати про те, що я буду виступати як запрошений шеф-кухар і, для того, щоб скуштувати мої кулінарні шедеври прийде така велика кількість людей.
Того вечора була особлива атмосфера, і гості збиралися на захід у передчутті шоу нових смаків. Лише назви авторських страв вже викликали апетит!
Меню від «Дмитрейшина»
- Тартар із яловичини з мусом із печених у вугіллі баклажанів, козиного сиру та чилі.
- Салат з качиним філе та грильованими персиками в амарето.
- Лазанья з коріння селери – гриль, з яловичими хвостами та сирним мусом.
- М’ясо рваних ребер з гречетто з зеленої гречки.
- Соковитий ананас на грилі з перцем чилі та морозивом.
Подача усіх страв супроводжувалася дегустацією п’ятьма ексклюзивними французькими винами, які презентував сомельє ТД «Вина Світу» Валерій Яворський. Наприклад, смак тартару посилювала Cava, а лазаньї – червоне Bordeaux.
З’єднання інгредієнтів у стравах було цікавим та оригінальним.
До того ж кожна страва мала свою історію, про яку розповідав шеф-кухар Дмитро Чикало, що було не менш цікаво, ніж дегустація.
Звичайно ж, усі гості були у гарному настрої, який посилювала жива музика, а також жарти та конкурси від ведучого Михайло Денісова, розіграш призів та подарунки від б’юті-партнера заходу косметичного бренду SHISEIDO.
А деяким відвідувачам вечірки так сподобалися страви, що вони просили добавки.
Родзинкою вечора була презентація пива власного виробництва від полтавської пивоварні «Августин» – шоколадний портер з десертом «Брауні».
І це справжній гастрономічний вибух!
Але головне в цієї події – авторські страви, й те, що «Галушка» — це не лише про їжу, а й про цінність та повагу до свого коріння та культури. І це не тільки цікаво, ще й смачно!
Якщо після прочитання цього матеріалу у вас розігрався апетит (а ми впевнені, що так), то скоріше вирушайте за смаколиками в “Галушку”.
На вас там чекають нові гастрономічні враження.
Світлана Борисова