А ви знали, що хліб “Баварський” вважається лікувально-профілактичним та підходить для здорового харчування? Побалуйте себе та близьких цим хлібом, адже рецепт приготування дуже простий.
Інгредієнти
500 мл води, 3 склянки борошна, 1 ч. л дріжджів, 1 ст. сухих дріжджів.
Приготування
- У теплій воді розведіть сіль та дріжджі.
- Зачекайте, поки дріжджі розійдуться і почне з’являтися «шапка», і всипте таку кількість борошна, що просіює, щоб вийшло густе тісто (трохи густіше, ніж для оладок).
- Зверху змастіть олією і поставте в тепле місце на 2,5-3 години. За цей час двічі вимішуйте тісто.
- Потім викладіть його в сковороду, злегка змащену олією, і дайте йому трохи піднятися.
- Поставте в духовку, розігріту до 220 ° C на 30-40 хвилин.
- Перевірте готовність хліба дерев’яною зубочисткою.
- Викладіть хліб Баварський на дерев’яну дошку, накрийте пергаментним папером і рушником і дайте постояти 1-2 години, щоб скоринка стала м’якою.