Плануєте прикрасити свій новорічний стіл оригінальними їстівними шедеврами? Тоді пропонуємо створити справжній витвір мистецтва – кролика. Адже прийдешній рік – це рік Чорного Водяного Кролика. Не хвилюйтесь, ми приготували для вас покрокову інструкцію.
Вам знадобляться 3 великих апельсина, пару виноградин, маленький гострий ніж, карбовочний ніж для карвінгу (бажано), зубочистки та трохи терпіння та витримки.
- Беремо перший фрукт та гострим ножем зрізаємо верхівку і низ плоду – це «тулуб» нашого кролика.
2. У другого зрізаємо тільки низ плоду та акуратно «малюємо» мордочку (зуби, очі, посмішку, вуса) кролика а потім її вирізаємо. При створенні зубів, очей намагайтесь не пошкодити м’якоть апельсину, а ось коли будете формувати вуса кролику обережно, не зріжте їх. Найкраще вирізати вуса саме карбовочним ножом для карвінгу.
3. Очі та носик можна зробити з темного винограду (від плоду відрічати невеликі шматочки з верхньої і нижньої частинки).
4. Поєднайте «голову» кролика зі «спинкою» за допомогою зубочистки.
5. Третій апельсин розріжте навпіл, а потім одну половинку ще ріжемо впродовж плоду навпіл. З цих двох четвертинок зріже частинку шкіри та сформуйте вуха кролику. Вуха закрипіть до голови за допомогою зубочисток.
6. Другу половинку апельсину також розрізаємо навпіл, але тільки поперек плоду, а потім ще раз розрізаємо одну навпіл половинку
7. З них формуємо ніжки кролику. зрізаючи частину м’якоті на шкірки.
8. За допомогою зубочистки кріпимо «ніжки» до тулуба нашого кролика.
9. Під кутом з останньої четвертинки зрізаємо з двох сторін бокові частини, а з них трохи шкірки, ніби оголюючи її. Так ми формуємо лапки кролику та прикріпляємо їх до «тулуба».
10. Ще одну зубочистку поміщаємо по середині «тулуба» на неї нанизуємо половинку виноградини.
Кролик з апельсину готовий
Відео про те як створити «Кролика з апельсину» можна подивитись тут