рецепти

Рецепти куті для Святвечора

Рецепты кутьи для Рождественского сочельника

Кутя для Святвечора готується на воді, без молока та олії. Тому її називають пісна чи бідна. Готову кашу можна заправляти медом, маком, горіхами, розпареними в окропі родзинками та інжиром, цукатами, фініками, в’яленими або свіжими фруктами та ягодами (грушами, яблуками, виноградом), шоколадом (тертим або гарячим).

Кутя з пшениці

рецепты кутьи Коливо из пшеницы

 

Інгредієнти

400 г пшениці, 1/2 склянки цукру або 100 г меду, 200 г маку, 200 г волоських горіхів.

Приготування

  • Зерно переберіть, промийте та доведіть до кипіння.
  • Коли звариться, промийте знову, знову залийте водою, доведіть до кипіння і щільно закрийте кришкою.
  • Поставте в духовку, щоб пшениця упріла до м’якості.
  • Поки каша остигає, вимийте склянку маку, обдайте його окропом, а потім холодною водою.
  • Виштовхніть у ступці, поки зернятка не розітруться і мак не побіліє, додайте цукор або мед, можна щіпку солі.
  • Ретельно змішайте із пшеницею.
  • Якщо кутя виявиться густою, підлийте трохи води, що залишилася.
  • Наприкінці додайте волоських горіхів. Кутя з пшениці готова!

Рисова кутя

рецепт кутьи рисовое сочиво

Інгредієнти

400 г рису, 200 г родзинок, 1/2 склянки цукру або 100 г меду, 100 г арахісу або насіння в шоколаді, кориця, цукрова пудра.

Приготування

  1. Зваріть рис, злийте та охолодіть.
  2. Цукор розведіть невеликою кількістю води та з’єднайте з рисом.
  3. Якщо ви використовуєте мед, розведіть його в пропорції 1:2.
  4. Розмішавши масу, додайте ошпарений окропом родзинки, корицю, арахіс або насіння і знову ретельно перемішайте.
  5. Рисова кутя для Святвечора готова! Викладіть на велику тарілку і посипте на смак цукровою пудрою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *