Slider рецепти

ТОП-5 кулінарних рецептів з троянди

ТОП -5 кулинарных рецептов из розы

Троянди – це не тільки красиво, а й смачно: з них можна варити варення, вино, мармелад і морозиво. Початок літа – найкращий час, щоб скуштувати смачні рецепти з троянди.

Якщо ви ще не включили троянду до свого раціону, саме час це виправити. Адже вона — криниця корисних речовин.

Але перед початком готування пелюстки треба обов’язково перебрати, видаливши пошкоджені та зів’ялі.

Потім зрізати живці та жовті частини біля основ і промити під струменем холодної проточної води, щоб позбутися пилку.

Травневий мед

З троянд можна приготувати найсмачніший мед, який має ще й цілющу силу. Його застосовують як збадьорливий, загальнозміцнювальний та протизапальний засіб.

Тим більше, що свіжий травневий мед уже зібраний!

  • Вам знадобляться пелюстки троянд та мед у співвідношенні 1:2.
  • Пелюстки промийте в холодній воді та обсушіть на паперовому рушнику, а мед злегка зігрійте, щоб він став менш в’язким.
  • У місткість поперемінно викладіть шари меду та шари пелюсток, закупорьте та залиште на кілька днів.

М’ясо в трояндах

  1. Шматок свинини натріть приправами й сіллю, зверху щільно укутайте пелюстками троянд і поставте на добу маринуватися в прохолодне місце.
  2. Після цього полийте м’ясо лимонним соком і поставте в духовку на 220 С приблизно на півтори години.
  3. Подавайте страву до столу як гарячою з овочами, так і холодною — як закуску.
варенье из роз
Готове рожеве варення ще гарячим акуратно розлийте по банках і щільно закрийте кришками

Рожеве варення

Візьміть 500 г пелюсток троянд (краще чайних), 1 кг цукру, 5 ст. меду, лимонний сік.

Пелюстки змішайте з|із| цукром (500 г) і медом і поставте на 2-3 дні в темне місце.

Окремо приготуйте сироп з цукру, води й лимонного соку, що залишився.

Коли сироп закипить, всипте пелюстки та, постійно помішуючи, варіть на повільному вогні протягом п’яти хвилин.

Готове варення ще гарячим акуратно розлийте по банках і щільно закрийте кришками.

Цукрові пелюстки

Ці вишукані ласощі готуються досить просто.

  • Акуратно відокремте пелюстки троянд від серцевини.
  • В одному посуді збийте білки в круту піну, а в інший посуд насипте цукрову пудру.
  • Обмочуйте кожну пелюсток спочатку у збиті білки, а потім у цукрову пудру і викладайте на пергамент у тепле місце сушитися.

Зберігати такий десерт можна у щільно закритих банках досить довго.

засахаренные лепестки роз

Зацукрувати троянди можна й інакше — у желе.

  • Візьміть пакетик сухого желе, розрахований на 400 мл рідини, залийте 200 мл гарячої води та розмішайте до повного розчинення.
  • У желе зануріть квіти та залиште до остигання.
  • Вийміть троянди, струсіть і засипте цукровим піском.
  • За допомогою ножа акуратно розсуньте пелюстки, щоб квіти повністю зацукрилися, а листя просто обваляйте в цукрі.

Морозиво в рожевому сиропі

  • Запасіться вершковим морозивом, 250 г цукру, 500 мл чистої води та пелюстками троянд.
  • Промиті пелюстки засипте цукром, влийте воду і варіть 2:00 – до утворення густого сиропу.
  • Після остигання цим ароматним топінгом поливайте викладене в келих морозиво.

мороженое в розовом сиропе

Їстівна прикраса

Троянди можна використовувати для прикраси десертів.

  • Промийте пелюстки, не відриваючи їх від бутона, та покладіть сушити на паперовий рушник.
  • Збийте яєчний білок із цукром і тонким пензликом покрийте пелюстки цією сумішшю.
  • Потім обсипте бутони через ситечко цукровою пудрою і струсіть надлишки.
  • Обв’яжіть троянди ниткою навколо стебла і підвісьте сушитися квітками донизу, щоб пелюстки не пом’ялися.

Ваші зацукровані витвори прикрасять будь-який торт. Кроме того, лепестки роз можно замораживать в кубиках льда, а потом добавлять в коктейли.

лепестки роз в коктейле

 

Початок літа – найкращий час, щоб скуштувати смачні рецепти з троянди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *