Зараз в Україні пік кукурудзяного сезону, і золотисті качани продають чи не на кожному розі. Кукурудзу можна відварити, а можна проявити фантазію і приготувати з неї різні смаколики. Пропонуємо вам ТОП-5 найсмачніших рецептів із кукурудзи.
Що цікаво, при термічній обробці зернята кукурудзи не руйнуються, а отже, вони не втрачають своїх цілющих якостей.
Готуємо на грилі
Інгредієнти
4 качани молодої кукурудзи, 25 мл рослинної олії, 50 г вершкового масла, сіль, прянощі за смаком.
Приготування
Молоду цукрову кукурудзу відваріть до м’якості і злегка остудіть.
Наріжте качани «шайбами» товщиною 5-7 см і змастіть олією з усіх боків.
Викладіть кукурудзу на гриль, обсмажте до рум’яної скоринки, приправте за смаком і розкладіть зверху скибочки вершкового масла.
Ніжний суп-пюре
Інгредієнти
На 1-2 порції: 300 г консервованої кукурудзи або відварених зерен, 150-200 мл молока, 1 картоплина, щіпка солі, йогурт або сметана.
Приготування
Відкрийте банку, злийте рідину, жменю зерен відкладіть, а решту подрібніть у блендері.
У каструльці на повільному вогні доведіть молоко до слабкого кипіння, влийте кукурудзяне пюре і варіть, помішуючи.
Коли суміш знову закипить, додайте очищену і дрібно нарізану картоплю, посоліть. Варіть суміш до готовності картоплі.
Зніміть з вогню, додайте відкладені кукурудзяні зерна і подавайте страву, заправивши йогуртом або сметаною. Можна всипати трохи тертого сиру.
Кукурудзяні котлети
Інгредієнти
120 г попередньо відварених кукурудзяних зерен (можна змінити на консервовані), 50 г молока, 30 г сметани, 25 г вершкового масла, 15 г панірувальних сухарів, 10 г манної крупи, 5 г петрушки, 1 яйце.
Приготування
Викладіть кукурудзу в каструлю, влийте молоко, прогрійте 5-10 хвилин.
Покладіть манку, п’яту частину олії, варіть ще стільки ж.
Приберіть із плити каструлю, остудіть суміш, вбийте в неї яйце, всипте цукор, додайте рубану зелень.
Сформуйте котлети, запаніруйте в сухарях і обсмажте на вершковому маслі з двох сторін.
При подачі полийте котлети вершковим маслом і сметаною.
Печиво з кукурудзяних пластівців
Інгредієнти
1 склянка кукурудзяних пластівців, 4 ст.л. цукру, 1 яйце, жменя сушених журавлин, крапля рідкої ванілі, шматочок вершкового масла, щіпка солі
Приготування
Відокремте жовток від білка і збийте останній у круту піну.
Додайте цукор, ваніль і ще раз збийте
З’єднайте журавлину, пластівці і білки, підсоліть, перемішайте.
Деко змастіть маслом і підігрійте в духовці
Викладіть на нього підготовлену масу та поставте в духовку до 180°С. Випікайте печиво 20-25 хвилин.
Кукурудза з беконом та сиром
Інгредієнти
6 качанів кукурудзи, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. чорного перцю, 3 ст. л. м’якого вершкового масла, 2 скибочки бекону, 120 г сиру фета
Приготування
Розігрійте гриль до максимуму.
Очистіть качани кукурудзи і за допомогою пензля змастіть оливковою олією. Потім посипте чорним перцем і загорніть кожен качан у алюмінієву фольгу.
Обсмажуйте на грилі по 5 хвилин із кожного боку, регулярно перевертаючи.
Загалом цей процес має зайняти близько 30 хвилин.
Під час обсмажування качанів підсмажте на сковорідці смуги беконом. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб стік жир і наріжте дрібними шматочками. Змішайте їх із м’яким вершковим маслом.
Подрібніть на великій тарілці сир.
Коли кукурудза приготується, дайте їй охолонути, потім змастіть качани сумішшю бекону і вершкового масла, посипте подрібненим сиром.