господині на замітку

Як прикрасити святкові страви за допомогою карвінгу

Как украсить праздничные блюда при помощи карвинга

Якщо ви хочете, щоб ваші святкові страви виглядали справжніми кулінарними шедеврами, освойте техніку вирізування з овочів — карвінг.

За її допомогою ви зможете прикрасити стіл чудовими фігурами тварин, красивими квітами і все це буде їстівним! Вирізати можна як звичайним ножем, так і за допомогою спеціальних пристроїв.

Огіркова ялинка

елка вырезанная из огурца
Огіркові ялинки сподобаються всім

Огірок для вирізування має бути довгим, прямим, темно-зеленим, без пухирців і не перестиглим.

  • Розріжте овоч поперек, щоб отримати круглу основу.
  • Потім зробіть поздовжній розріз від верхівки під невеликим кутом, не забираючи надто багато м’якоті.
  • Тепер покладіть огірок зрізом донизу, умовно розділивши його на три частини.
  • Відступивши третину від основи, відріжте бічні частини плода, формуючи трикутник.
  • Заготовку зроблено, залишилося лише нарізати «гілки» — і новорічна ялинка готова.

Помідори-тюльпани

Розріжте помідори навхрест і вийміть ложкою м’якоть. Зробіть в основі невеликі дірочки, вставте в них пір’я зеленої цибулі і наповніть томати начинкою із солоного і перченого сиру з часником.

Как сделать съедобные тюльпаны из помидор
Ефектно виглядають на святковому столі тюльпани з помідорів

 

Свинка з лимону

свинка вырезанная из лимона

Зробити її з лимона дуже просто – тут навіть не знадобиться особливе вирізування. Візьміть лимон, виріжте вушка, п’ятачок і хвостик, з зубочисток зробіть ніжки. Прикріпіть до неї “очі” з горошинок перцю або гречки.

Троянда з буряка

Виберіть овоч круглої форми та середнього розміру. Перед карвінгом очищені буряки замочіть у холодній підсоленій воді на 15-20 хвилин. Для вирізування краще використовувати спеціальний тайський ніж (або дрібний кухонний).

вареная свекла

Надайте підставі «бутону» конусоподібну форму — решта буряків має залишатися круглою.

вырезаем из свеклы розу

Розріжте основу буряка на кілька секторів, формуючи заготовку для першого ряду «пелюстків», і тонко вирізайте їх. Шорсткості та нерівності виправите в кінці роботи.

вырезаем лепестки из свеклы

Другий та наступні ряди «пелюсток» розташовуйте в шаховому порядку, видаляючи зайву м’якоть.

вырезаем и свеклы розу

Гарно оформіть серцевину «троянди», виріжте в ній дрібні пелюстки.

Кролик з апельсину: покроковий рецепт.

Спеціальні ножі

Тайський

нож для карвинга

Більшість композицій виконується за його участю. Маленький, гострий та з тонким лезом.

Овальні ножі

Вони створени спеціально для вирізання деталей із круглими зрізами.

 

овальные ножи для карвинга

Ножи предназначены специально для деталей с круглыми срезами

Трикутні

треугольные ножи для карвинга

Ними вирізають листочки та борозни різної глибини та розміру

Правила карвінгу

– Ретельно вибирайте плоди. Вони повинні бути свіжими, не зіпсованими та не дуже стиглими.

Фрукти та овочі ретельно вимийте та висушіть.

цветы из овощей
За її допомогою ви зможете прикрасити стіл красивими квітами і все це буде їстівним!

— Виберіть відповідні інструменти. Найкраще з нержавіючої сталі – вона найменше окислюють продукти.

— Якщо працюватимете з яблуками, для збереження виду занурюйте їх під час та після вирізування в розчин лимонної кислоти (1 ч.л. на склянку води).

—Вигнуті ножі для карвінгу тримайте так само, як ручку або олівець. А трикутні чи овальні — так, щоб великим та вказівним пальцями контролювати глибину надрізу.

— Після карвінгу всі фрукти замочіть на 15-20 хвилин у крижаній воді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *