Прийшла довгоочікувана весна, і соління на наших столах поступилися місцем раннім овочам. Прилавки магазинів та ринкові ряди приваблюють свіжою зеленню. Щавель, кріп, петрушка, черемша… Як же за всіма цими смаколиками ми скучили!
Приготуємо зелені весняні страви за рецептами наших бабусь.
Старовинні українські рецепти із ранньою зеленню представляє етнограф Олена Громова.
Закуска з черемшею
Для приготування закуски вам необхідно взяти 10-15 пелюсток черемші зі стеблами, 2 яйця, 1 цибулину, 2 ст.л пшона, 0,5 склянки кислого молока або кефіру, 3 склянки води.
Приготування
- Промийте пшоно, залийте його окропом і варіть 5-6 хвилин.
- Потім накрийте кришкою та наполягайте 10-15 хвилин.
- Після цього додайте в пшоно дрібно нарізане круто зварене яйце, подрібнену черемшу з цибулею і заправте закуску кефіром.
- Закуска з черемшею готова!
Подавайте її у холодному вигляді з житнім хлібом.
Салат зі шпинату та щавлю
- Візьміть шпинат, щавель, 1 яйце, кефір (сметану).
- Дрібно наріжте шпинат та щавель. Додайте дрібно нарубане яйце.
- Залийте кефіром чи сметаною. Подавайте салат у холодному вигляді.
Гуцульська закуска із зеленню
Дрібно наріжте кріп і розітріть його з сиром та сіллю. Намазуйте закуску на хліб (пшеничний чи житній).
Закуска з черемшею та зелені салати по-закарпатськи. Старовинні українські рецепти.