лайфхаки

7 солоних секретів: сіль у кулінарії

как солить еду

Без солі не обходиться приготування практично жодної страви. Використовуючи сіль для приготування різних блюд, корисно знати деякі секрети.

 Сім солоних секретів

  1. Якщо ви хочете отримати смачний бульйон, соліть м’ясо та овочі за пів години до закінчення варіння. І навпаки — щоб м’ясо та картопля вийшли смачними як самостійно блюдо, сипте сіль у воду одразу.
  2. Юшку солите на самому початку, щоб риба не розварилася, а квасоля і горох – тільки після розм’якшення, інакше готування розтягнеться на кілька годин.
  3. Салати зі свіжих огірків та помідорів соліть перед подачею на стіл, щоб овочі не втратили сік. А використовувати цю спецію для олів’є зовсім не потрібно.
  4. Рибу або м’ясо соліть перед смаженням, а печінку – після.
  5. Щоб надовго зберегти свіжість молока або легко збити вершки та яєчні білки, додайте в них щіпку солі.
  6. Зберегти свіжість нарізаної цибулі можна, поклавши її на блюдце, присипане сіллю.
  7. Щоб сіль залишалася сухою і не злипалася, покладіть у неї 2-3 зернятка рису.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *