Без солі не обходиться приготування практично жодної страви. Використовуючи сіль для приготування різних блюд, корисно знати деякі секрети.
Сім солоних секретів
- Якщо ви хочете отримати смачний бульйон, соліть м’ясо та овочі за пів години до закінчення варіння. І навпаки — щоб м’ясо та картопля вийшли смачними як самостійно блюдо, сипте сіль у воду одразу.
- Юшку солите на самому початку, щоб риба не розварилася, а квасоля і горох – тільки після розм’якшення, інакше готування розтягнеться на кілька годин.
- Салати зі свіжих огірків та помідорів соліть перед подачею на стіл, щоб овочі не втратили сік. А використовувати цю спецію для олів’є зовсім не потрібно.
- Рибу або м’ясо соліть перед смаженням, а печінку – після.
- Щоб надовго зберегти свіжість молока або легко збити вершки та яєчні білки, додайте в них щіпку солі.
- Зберегти свіжість нарізаної цибулі можна, поклавши її на блюдце, присипане сіллю.
- Щоб сіль залишалася сухою і не злипалася, покладіть у неї 2-3 зернятка рису.