Королі літнього столу – холодні супи: вони освіжають, втамовують голод і спрагу. Якщо віддаєте перевагу томатним супчикам, приготуйте гаспачо, який кухарі називають «рідким салатом».
Гаспачо родом із Іспанії, але популярний в Італії та інших країнах.
В одній першій страві зібрано все, чим пишається середземноморська кухня: томати, оливкова олія та хліб.
Рецепт №1
Покладіть у блендер 1/2 кг помідорів, 100 г огірків, 100 г моркви, 50 г селери, 75 г болгарського перцю, 65 г цибулі та зубчик часнику.
Потім додайте 500 мл томатного соку, 35 г томатної пасти, винний оцет, сіль і перець. Все ретельно подрібніть та процідіть.
Подавайте гаспачо охолодженим (у блендер можна покласти лід) з порізаною редискою, селерою і збризніть оливковою олією.
Рецепт № 2
Візьміть 250 г вчорашнього хліба, 4-5 великих стиглих томатів, 1 огірок, 1 зелену паприку, 2 зубчики часнику, 100 мл питної води, оливкову олію exta virgin, оцет, щіпку цукру, сіль і чорний перець.
- Видаліть серцевину з паприки, огірок очистіть, наріжте овочі великими шматочками.
- Подрібніть часник.
- Хліб поріжте скибочками, обріжте кірки та залийте м’якуш 100 мл води.
- Надріжте томати і киньте в окріп на 30 секунд, потім відразу зануріть у холодну воду.
- Очистіть від шкірки і поріжте.
- З’єднайте всі інгредієнти, додайте оливкову олію довільної кількості, оцет і збийте в блендері.
- Цукор, сіль та перець додайте за смаком, за необхідностідолийте питну водуі знову збийте.
- Накрийте суп та поставте в холодильник на годину.
- Розлийте гаспачо по тарілках, зверху збризкайте оливковою олією і прикрасьте зеленню.