У спеку всім хочеться холодненького. Адже зараз не до гарячих супів та борщів. А для господині це чудовий привід попрактикуватися у приготуванні різних холодних страв: салатів, окрошок, буряків та іншого. Сьогодні приготуємо окрошку на сироватці.
Інгредієнти
500 мл сироватки,
куряча ніжка,
2 невеликі огірки,
пучок зеленої цибулі,
2 яйця,
гірчиця,
сметана,
3-4 картоплини,
сіль, перець і зелень за смаком.
Приготування
- Зваріть картоплю в мундирі, курячу ніжку та яйця.
- Дрібно наріжте курку та огірки.
- Почистіть і натріть картоплю на дрібній тертці.
- Поріжте кубиками білки яєць, а жовтки відкладіть.
- Наріжте зелень і змішайте у каструлі всі інгредієнти.
- Жовтки розімніть вилкою. Додайте до них трохи гірчиці, сметани, солі та перцю.
- До нарізаних продуктів додайте заправку із жовтків, змішайте і залийте сироваткою.
- Поставте в холодильник на кілька годин.
- Окрошка на сироватці готова! При подачі присипте окрошку рубаним кропом.