Королем осіннього меню стає гарбуз. З нього можна приготувати не тільки суп та кашу, але й найсмачніші солодкі страви. Сьогодні готуємо десерти з гарбуза та пригощаємо свою сім’ю і гостей.
Гарбузовий пиріг
Беремо по 1 склянці тертого гарбуза, цукру та борошна, 3 яйця та 0,5 ч.л гашеної оцтом соди.
- Збийте яйця з цукром, додайте борошно і соду, ретельно перемішайте.
- Засипте тертий на великій тертці сирий гарбуз.
- Викладіть суміш на лист і поставте в нагріту до 180 °C духовку на 25 хвилин.
Ніжні оладки
200 г гарбуза, 1 склянка кефіру, 1 яйце, 300 г борошна, сіль та цукор на свій смак
- Натріть на великій тертці гарбуз, додайте до нього решту інгредієнтів і ретельно перемішайте.
- Тісто викладайте ложкою на розігріту та политу олією сковороду та обсмажуйте з двох сторін.
«Швидкі» цукати
1 кг гарбуза, 400 г цукру, 200 мл води, 3 г лимонної кислоти
- Поріжте гарбуз на шматочки.
- Зробіть із води, цукру та лимонної кислоти сироп, опустіть у нього гарбуз і варіть 10 хвилин на повільному вогні.
- Потім викладіть її на лист і підсушуйте близько години в розігрітій до 130 ° C духовці.
Ароматне варення
1 кг гарбуза, 800 г цукру, 1 апельсин
- Очистіть гарбуз і апельсин і наріжте кубиками.
- Засипте все цукром і залиште проти ночі.
- Наступного дня на повільному вогні доведіть до кипіння і варіть 20-30 хвилин.
- Залийте варення у стерилізовані банки та зберігайте у прохолодному місці.
Теплий коктейль
1/4 чашки гарбузового пюре, 2 чашки гарячого чорного чаю або кави, 1 чашка гарячого молока, 0,5 ч.л кориці, цукор та збиті вершки до свого смаку.
- Ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Розлийте по чашках і прикрасьте збитими вершками.
- Коктейль подавайте гарячим.