В останній місяць літа ми поспішаємо насолодитися теплими днями та вирушаємо на природу. Овочі на грилі – у топі серпневого меню. І читачі діляться із нами своїми рецептами. Дуже смачно!
Я обожнюю кабачки, помідори, перці та інші дари городу, приготовані на багатті. Щоб і ви змогли оцінити смак овочів-гриль, ділюся з вами секретами їх приготування.
Смажте їх на решітці, змащеній олією, над середнім вогнем. Молоді кабачки перед приготуванням можете розрізати вздовж навпіл або круглими пластинками та готувати близько восьми хвилин.
Кукурудза
З кукурудзою доведеться трохи повозитися. Міцні качани з соковитими зернами очистіть від листя і ниток, розріжте на кілька частин і замаринуйте в розтопленій вершковій олії (2 ст.л. на 1 качан) і спеціях до смаку.
Обсмажуйте на грилі протягом 15 хвилин – зерна повинні підрум’янитися, але залишатися м’якими.
Баклажани
Баклажани для гриля вибирайте з блискучою та гладкою шкіркою. Нарізайте їх тонкими скибочками, або вздовж половинками. Для приготування на грилі потрібно лише посолити їх, поперчити, полити рослинною олією і смажити приблизно по три хвилини з кожного боку.
Помідори
Помідори вибирайте тугі, але стиглі. На відміну від інших овочів, томат невибагливий – його можна готувати цілком, адже він дуже соковитий. Смажити його потрібно 10 хвилин.
Цибуля
- Ріпчасту цибулю для гриля вибирайте міцну, з гладкою і сухою шкіркою.
- Розріжте його на половини, посоліть і полийте олією.
- Готуйте 15 хвилин|мінути| до золотистого кольору.
Перець
При виборі перцю для гриля (солодкого чи гіркого) зупиніть вибір на овочах з гладкою та товстою шкіркою. Розріжте кожен на чотири поздовжні частини, видаліть зерна і злегка полийте оливковою олією. Через вісім хвилин, коли шкірка потемніє та потріскається, перці готові.
Ірина Дудник, Київська обл., м. Вишневе