Свіжі огірки – основний інгредієнт безлічі салатів. Ще їх запікають, фарширують, обсмажують та гасять, додають у соуси. А соус «Тартар» перетворить будь-яку страву на кулінарний шедевр!
Складові
4 ст. сметани, 6 ст. майонезу, 1 свіжий огірок середнього розміру, 8-10 маринованих корнішонів або 5 маринованих огірків середнього розміру, 2-3 зубчики часнику, зелень (кріп, кінза).
Приготування
- Свіжий огірок очистіть від шкірки.
- Натріть його, а також мариновані огірочки на великій тертці.
- Змішайте сметану, майонез, подрібнений часник.
- Для більш густого варіанта соусу обидва види огірків трохи відіжміть.
- Зелень наріжте, усі інгредієнти змішайте.
- Якщо хочете, щоб соус був однорідним, скористайтеся блендером.
- Соус “Тартар” готовий!
- Подавайте його до м’яса, риби, макаронів, картоплі або просто мажте на скибочку хліба.