Наші бабусі ніколи не викидали залишки їжі: із черствого хліба можна приготувати найсмачнішу шарлотку, вчорашні каші — чудова основа для дієтичної запіканки. Записуйте рецепти із вчорашніх макаронів і рису.
Буде смачно!
Свинина під яйцем
З вчорашніх макаронів вийде смачна страва. Підсмажте свинину зі шматочками цибулі, додайте макарони, сіль, перець і свіжі трави і залийте все збитим яйцем. Як тільки маса загусне, перемішайте і подавайте на стіл.
Салат із тунцем
Щоб приготувати легкий салат, додайте до макаронів консервну банку тунця разом із соком, 1-2 ст.л. каперсів або дрібно нарізаних солоних огірків і приправте до смаку оцтом, оливковою олією, сіллю та перцем.
Рисова сковорода
З залишків рису, а також яєць, свинини чи фаршу, цибулі та інших овочів вийде чудова «рисова сковорода». Щоб надати страві азіатські нотки, використовуйте для смаження кунжутне масло і приправте соєвим соусом.
Фруктовий десерт
Зі вчорашнього рису можна приготувати десерт. Змішайте з ним консервовані фрукти і розкладіть у жаростійкі десертні тарілки. Збийте три яєчні білки з цукром у міцну піну, залийте нею рис і запікайте в духовці.
Рисові оладки
Щоб приготувати чудові оладки рису, змішайте залишки рису з борошном, молоком, яйцем і підсмажте. Подавайте з корицею та цукром або повидлом.